Ik kom in actie voor Jemen

van totaal € 100.000 (11%)

Katrien van Beurden, Nederlandse actrice bekend van de serie Kerst met de Kuijpers, en artistiek leidster van Theatre Hotel Courage, roept iedereen op om in actie te komen voor kinderen in Jemen. Haar burgerinitiatief heet dan ook niet voor niets: #IkkominactievoorJemen.

"Ik lig nachten wakker van de beelden uit Jemen. En lig je vaker dan twee nachten wakker, dan moet je stoppen met toekijken maar ook echt iets doen! Mijn gouden regel. Het is tijd voor actie."


Kom in actie

Katrien wil zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om ook in actie te komen voor kinderen in Jemen die dagelijks moeten leven met de gevolgen van de humanitaire crisis in hun land. Doe jij mee? Maak je eigen actiepagina aan en deel jouw pagina op social media, zodat mensen kunnen doneren. Katrien: "Natuurlijk kun je zelf acties verzinnen, zoals koekjes bakken of een borrel organiseren. Als actievoerder kun je je ook aansluiten bij evenementen die wij organiseren. Daarvan houden we je natuurlijk op de hoogte!"

Voor kinderen in Jemen

De opbrengst van #IkkominactievoorJemen gaat naar onze projecten in Jemen. Samen met War Child UK helpen wij kwetsbare kinderen door het uitreiken van voedselbonnen. Met zo’n bon kan een gezin genoeg voedsel kopen voor één maand. Daarnaast knappen wij scholen op en creëeren wij Child-Friendly Classrooms: een veilige plek in het chaos van het geweld. Hier volgen kinderen onderwijs en kunnen ze weer spelen.

Bekijk alle donateurs
€ 15 25-05-2019 | 03:41 Aan: #ikkominactievoorJemen
€ 15 24-05-2019 | 13:20 Aan: #ikkominactievoorJemen
€ 30 24-05-2019 | 13:05 Aan: GBSC x War Child: Benefietavond
€ 50 23-05-2019 | 16:17 Aan: Met de pet rond voor Jemen Omdat oorlog iets is waar ik zó niks van begrijp..
€ 25 22-05-2019 | 23:02 Aan: Oprichtster #ikkominactievoorjemen Niets doen voor kinderen die in oorlog moeten leven is geen optie. Spel en theater werkt helend en neemt kinderen even mee naar een zorgeloze wereld. De mensen van deze organisatie zijn integer en zorgen dat donaties goed terecht komen.