Ik kom in actie voor Jemen

van totaal € 100.000 (13%)

Katrien van Beurden, Nederlandse actrice bekend van de serie Kerst met de Kuijpers, en artistiek leidster van Theatre Hotel Courage, roept iedereen op om in actie te komen voor kinderen in Jemen. Haar burgerinitiatief heet dan ook niet voor niets: #IkkominactievoorJemen.

"Ik lig nachten wakker van de beelden uit Jemen. En lig je vaker dan twee nachten wakker, dan moet je stoppen met toekijken maar ook echt iets doen! Mijn gouden regel. Het is tijd voor actie."


Kom in actie

Katrien wil zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren om ook in actie te komen voor kinderen in Jemen die dagelijks moeten leven met de gevolgen van de humanitaire crisis in hun land. Doe jij mee? Maak je eigen actiepagina aan en deel jouw pagina op social media, zodat mensen kunnen doneren. Katrien: "Natuurlijk kun je zelf acties verzinnen, zoals koekjes bakken of een borrel organiseren. Als actievoerder kun je je ook aansluiten bij evenementen die wij organiseren. Daarvan houden we je natuurlijk op de hoogte!"

Voor kinderen in Jemen

De opbrengst van #IkkominactievoorJemen gaat naar onze projecten in Jemen. Samen met War Child UK helpen wij kwetsbare kinderen door het uitreiken van voedselbonnen. Met zo’n bon kan een gezin genoeg voedsel kopen voor één maand. Daarnaast knappen wij scholen op en creëeren wij Child-Friendly Classrooms: een veilige plek in het chaos van het geweld. Hier volgen kinderen onderwijs en kunnen ze weer spelen.

Bekijk alle
€ 5 28-06-2020 | 19:01 Aan: Yemenis need your support
€ 15 14-06-2020 | 18:12 Aan: Yemenis need your support
€ 5 14-05-2020 | 10:59 Aan: Yemenis need your support
€ 5 26-03-2020 | 14:32 Aan: Cast van 't Schaep met de 5 Pooten in actie voor Jemen
€ 58 25-03-2020 | 18:53 Aan: Met de pet rond voor Jemen Imme en ik, Ief hebben op onze school het Cygnus Gymnasium Amsterdam een week lang geld opgehaald bij de leerlingen, maar ook docenten. Dit is de bijdrage die via de tikkie is opgehaald, later zullen wij ook het contante deel overmaken. We vonden het erg leuk om te doen!! We deden dit voor ons Ad Astra project, dat is een verrijkingsproject bij ons op school. Wij proberen zo veel mogelijk geld op te halen voor Jemen, maar ook te onderzoeken hoe we het beste geld op kunnen halen. Groetjes Imme en Ief