STEUN NU GEVLUCHTE KINDEREN

Gaul! Supports Ukraine

Raised

6.681
66% reached of my target amount €10.000

Op 24 februari 2022 barstte in Oekraïne de oorlog in alle hevigheid los. De Verenigde Naties waarschuwt voor enkele miljoenen Oekraïense kinderen en families die de grens over zullen steken - op de vlucht voor oorlogsgeweld. Zij hebben direct opvang en psychosociale steun nodig.

Steun jij de noodhulpactie van War Child? Voor gevluchte kinderen is snelle psychosociale steun van levensbelang. Voor kinderen zijn de gebeurtenissen moeilijk te begrijpen. Het liefst willen ze gewoon naar huis. In het arme grensgebied van Oekraïne met Roemenië en Moldavië vangen lokale maatschappelijke organisaties en hulpverleners de vluchtelingen op. Zij doen geweldig werk, maar missen vaak de kennis voor goede psychosociale steun aan gevluchte kinderen. Daar komt War Child om de hoek kijken. War Child traint deze organisaties en vrijwilligers op het bieden van psychologische eerste hulp. Ook helpen ze bij het opzetten van veilige plekken voor kinderen. War Child onderzoekt hoe ze achtergebleven kinderen in Oekraïne kunnen bereiken - de situatie verandert nog iedere dag - en wat ze nog meer kunnen betekenen voor deze Europese kinderen. Want Europa was helemaal geen programmagebied voor War Child, maar nu is er snel méér hulp nodig. Help jij mee?

Wielervereninig Gaul en War Child zijn al meer dan 10 jaar verbonden. De oorlog komt nu wel heel dichtbij. Door het organiseren van acties zamelen Gaul leden geld in voor War Child. De acties vindt u hangend aan deze centrale pagina. Iedere donatie op dit platform draagt 1 op 1 bij aan het geweldige werk van War Child wereldwijd. Geen kind hoort thuis in oorlog. Nooit.